20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Реформи в Україні>Земельна реформа>До уваги керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, що мають у користуванні земельні ділянки площею понад 100 га для товарного сільськогосподарського виробництва.
    Середа, 08 січня 2014 13:07

    До уваги керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, що мають у користуванні земельні ділянки площею понад 100 га для товарного сільськогосподарського виробництва.

    Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження родючості грунтів» № 1443-VI від 04.06.2009 р. внесені істотні зміни до Земельного кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Закону України «Про охорону земель», «Про землеустрій».

    Вищезгадані зміни передбачають використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва виключно відповідно до розроблених та затверджених в установленому порядку проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь і передбачають заходи з охорони земель.

    Так з 1 січня 2013 року сільськогосподарські виробники, які використовують земельні ділянки площею понад 100га відповідно до статті 55 Кодексу України про адміністративні правопорушення можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності:

    за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без затверджених у випадках, визначених законом, проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь накладається штраф на громадян від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 300 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян;

    за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва з відхиленням від затверджених в установленому порядку проектів землеустрою накладається штраф на громадян від 5 до 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 15 до 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

    Для виготовлення проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь необхідно звертатися до державних землевпорядних підприємств, що мають ліцензії на виконання даних робіт, а саме ДП «Волинський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» та Волинська регіональна філія ДП «Центр державного земельного кадастру».

                Для розроблення цих проектів відповідно до пункту 6 Порядку розроблення проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 листопада 2011 року №1134 передбачено, що замовник укладає з виконавцем відповідний договір, істотними умовами якого є вартість і строки (не більше як три місяці) проведення робіт із землеустрою.

                До договору замовник додає зокрема копії документів, що посвідчують право а земельну ділянку. (у разі їх наявності).

                Тобто, порядок розроблення проектів не вимагає обов’язкової наявності в проектах,  що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь копії документів, що посвідчують право на земельну ділянку.

                Копії документів, що посвідчують право на земельну ділянку, необхідні в проектах землеустрою для підтвердження землевласником (землекористувачем) фактичних площ земельних ділянок, які ними використовуються.

                Згідно зі статтею 33 Закону України «Про Державний земельний кадастр», Облік земель у Державному земельному кадастрі здійснюється за кількістю та якістю земель і земельних угідь.

                Облік кількості земель та якості земельних угідь ведеться щодо власників і користувачів земельних ділянок.

                Облік кількості земель відображає дані, що характеризують земельні ділянки за площею, складом земельних угідь відповідно до затвердженої класифікації, розподілом земель за власниками (користувачами).

                Управління Держкомзему надає таку адміністративну послугу, як видача довідки про кількісні характеристики земельної ділянки, розподілення земель між власниками і користувачами (за даними форми 6-зем).

                Виходячи з наведеного та з метою зменшення об’єму проектів землеустрою,  що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, до таких проектів можуть бути надані копії  документів, що посвідчують право користування земельними ділянками державної та комунальної власності або довідка з реєстру договорів оренди земельних ділянок приватної власності, що знаходяться в користуванні замовника, підписана керівником територіального органу земельних ресурсів та довідка про кількісні характеристики земельної ділянки, розподілення земель між власниками і користувачами (за даними форми 6-зем).

    Переглядів 446
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua