Версія для друку
П'ятниця, 07 квітня 2017 14:03

Затверджено Національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства

Одна із складових впровадження нагальних суспільних змін, управління державними справами, розробки й реалізації державної політики у різних сферах – розвинене громадянське суспільство.

Новим етапом розвитку історії українства, свого часу, стала Революція Гідності, яка продемонструвала вплив громадськості на суспільно-політичні процеси, стала рушієм для оновлення та переформатування влади.

Відтак, з метою покращення взаємодії державної влади, органів місцевого самоврядування з громадськістю, голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик видав Розпорядження № 631/2016 року «Про затвердження плану заходів щодо реалізації у 2017 році Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки». Документом передбачене постійне залучення представників інститутів громадського суспільства до формування та реалізації державної політики, шляхом постійного проведення електронних консультацій з громадськістю, публічних громадських обговорень щодо проектів нормативно-правових актів з найважливіших питань життя суспільства та області у процесі прийняття рішень облдержадміністрацією.

Важливо пам’ятати, що економічні перспективи України – результат системної та клопіткої роботи, спрямованої на розвиток окремих регіонів та країни в цілому. Тісна співпраця органів влади усіх рівнів та суспільства, особливо залучення молодіжних громадських організацій, які щораз стають новим етапом та поштовхом до зростання – забезпечить якісний історичний виток уже найближчим часом.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 2606