20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Більше 8 млн грн соціальної допомоги виплатили малозабезпеченим сім'ям району
    Понеділок, 18 грудня 2017 11:33

    Більше 8 млн грн соціальної допомоги виплатили малозабезпеченим сім'ям району

    Однією з основних функцій управління соціального захисту населення райдержадміністрації є призначення та виплата державних соціальних допомог, субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Цю роботу забезпечує відділ соціальної допомоги, який працює в режимі єдиної технології прийому громадян – по принципу призначення усіх видів допомоги за однією заявою, за так званим принципом “єдиного вікна”. Про виконану роботу за 11 місяців поточного року управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації звітувала його начальник Наталія Голюк сьогодні, 18 грудня 2017 року, під час оперативної наради у голови райдержадміністрації.

    В системі соціальних допомог, що надаються родинам, за словами Наталії Орестівни, найбільш ефективною з точки зору забезпечення потреб сім’ї, є допомога при народженні дитини. У 2017 році такі сім'ї отримали від держави 17млн 433тис грн.

    - На обліку в управлінні перебуває 3 сім’ї, які взяли 12 дітей на виховання: серед них 2 прийомні сім’ї та 1 будинок сімейного типу. За 12 місяців 2017 року сума виплат таким сім’ям становила 780,8 тисяч гривень або в середньому на місяць становить від 3200 до 20100 гривень, в залежності від кількості дітей, - зазначила Наталія Голюк. - Система соціального захисту сімей з дітьми на сьогоднішній день є досить ефективною та постійно зазнає  змін, які направлені, в першу чергу, на розвиток адресних підходів при забезпеченні державними виплатами. 95 % усіх соціальних виплат обраховуються від прожиткових мінімумів, тому при їх підвищенні автоматично зростають і соціальні виплати, так цьогоріч підвищення відбулось  у травні та грудні.

    За дванадцять місяців поточного року державну соціальну допомогу отримали 242 родин з числа малозабезпечених, з них 114 - це багатодітні родини, де виховується троє і більше дітей. Вони уже отримали з державного бюджету більше 8 млн грн.

    За рахунок коштів державного бюджету та коштів субвенції з місцевого бюджету протягом року безкоштовні санаторно-курортні путівки в лікувально-оздоровчі заклади України отримала 21 особа  з числа інвалідів та ветеранів війни, 19  учасників антитерористичної операції оздоровилися  по санаторно-курортних путівках,  придбаних Державною службою у справах ветеранів, видано 7 направлень учасникам АТО на проходження психологічної реабілітації, 17 інвалідам виплачено  компенсацію за невикористану путівку на суму 5  тис.800 грн.,  в т.числі 13 інвалідам війни на суму 4 тис. 900 грн.

    На професійну підготовку і перенавчання на водійські права 9 осіб з числа учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, використано 30,0 тис.грн.

    Управлінням соціального захисту населення районної державної адміністрації проводиться системна робота і в напрямку забезпечення пільгових категорій громадян технічними та іншими засобами реабілітації. Видано направлення інвалідам та дітям-інвалідам на забезпечення 42 одиниці технічних засобів реабілітації та 167 направлень на виготовлення протезно-ортопедичних виробів. 42 жителі району перебувають на обліку щодо безкоштовного або пільгового забезпечення автомобілем, 48 особам проведено виплату компенсації на транспортні витрати на суму 14 тис 825 грн.

    За рахунок коштів районного бюджету з нагоди Міжнародного дня інвалідів надано матеріальну допомогу 16 інвалідам загального захворювання та з дитинства, та 4 активним учасникам виставки виробів художньо-прикладного мистецтва на загальну суму 4 тис грн.

    Торкнулася Наталія Орестівна у своїй інформації й питання призначення житлових субсидій: "З 1 травня 2015 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 № 106, якою значно спрощено порядок призначення житлових субсидій. На сьогодні  цією програмою скористалось 4798 жителів району, що становить близько 50 відсотків від усіх домогосподарств району.

    Одержувачі субсидії на тверде паливо (852 чол.овік) станом на 01.12.2016 отримали в середньому по 1978 грн, на оплату житлово-комунальних послуг середній розмір субсидії становить 2274 грн на місяць (4798 чоловік).

    Відділом державних соціальних інспекторів протягом 2017 року з метою виявлення недостовірності та повноти поданої інформації про доходи і майновий стан осіб, що звертаються за призначенням державної соціальної допомоги та житлових субсидій станом перевірено майновий стан 3287 осіб-одержувачів державних соціальних допомог і субсидій та членів їх сімей за допомогою Державного реєстру речових прав на нерухоме майно; 100 осіб з числа одержувачів соціальних допомог та осіб, які надають соціальні послуги перевірено на факт здійснення підприємницької діяльності; подано 3 запити до Державної фіскальної служби на 226 одержувачів державних соціальних допомог та осіб, які надають соціальні послуги; 16 запитів на 3367 осіб подано до територіального сервісного центру МВС України у Волинській області; 48 запит на 930 осіб подано до органів виконавчої влади місцевого самоврядування на одержувачів субсидій та членів їх сімей з метою перевірки інформації про доходи.

    Виявлено 109 випадків подачі недостовірної та неповної інформації про доходи громадян, які звернулися за призначенняма субсидії на оплату ЖКП та тверде паливо, а також осіб, що входять до складу їхніх сімей. 

     - Для підвищення рівня інформованості населення про заходи соціального захисту, важливі питання зміни чинного законодавства, механізми призначення допомог, субсидій, інформація щодо роботи управління постійно висвітлюється  у засобах масової інформації та на офіційному сайті райдержадміністрації. Крім того, в Устилузькій міській та сільських радах є куточки соціального захисту населення, інформаційне наповнення яких постійно оновлюється при внесенні змін до законодавчих актів щодо соціального захисту, - підсумувала Наталія Голюк.

    Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

    Переглядів 3610
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua