19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>У Володимир-Волинському районі загрози підтоплення сільськогосподарських угідь немає
    Вівторок, 16 січня 2018 17:05

    У Володимир-Волинському районі загрози підтоплення сільськогосподарських угідь немає

    На скільки готові на Волині до пропуску льодоходу та паводків у поточному році обговорили 16 січня 2018 року під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Волинській облдержадміністрації.

    Зі слів начальника Волинського обласного центру гідрометеорології Ростислава Бондарчука стало відомо, що у 2017 році опадів випало понад норму як влітку, так і в осінньо-зимовий період. І як результат – вже із середини грудня минулого року на Волині розпочався зимовий паводок.

    Начальник Волинського обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук повідомив, що в середньому по області випало майже 700 мм опадів, що становить 117 % від річної норми. 

    – На сьогодні на заплавах знаходяться води річок басейну Прип’яті, але вода в річці Західного Бугу весь час знаходилися в руслі. Відмітки підтоплення сінокосів та пасовиськ досягла вода у річці Стохід у Любешівському районі, затоплено та підтоплено тисячу гектарів, з них 100 гектарів ріллі. Також тало-дощовими водами в Ратнівському районі затоплено та підтоплено 0,8 тисяч гектара, з них 240 – рілля. З метою ліквідації негативних наслідків вод на 14 об’єктах області залучено 46 чоловік особового складу аварійних бригад, 11 одиниць гужового транспорту та 7 одиниць техніки, – проінформував Ростислав Сергійович.

    Також Ростислав Кравчук наголосив, що передбачати, якою буде весняна повінь, поки передчасно. Адже це буде залежати від рівня промерзання ґрунту, снігозапасів та швидкості їх танення.

    За інформацією завідувача сектору з питань цивільного захисту райдержадміністрації Юрія Ліщука, на сьогодні у Володимир-Волинському районі немає загроз підтоплення сільськогосподарських угідь, присадибних ділянок та і самих будинків жителів району.

    - Рівень річок у районі нижчий від середньо річних показників, - зазначив Юрій Іванович. -Але нехтувати протипаводковими заходами не потрібно. При сьогоднішніх кліматичних умовах можна очікувати різких змін погоди, що може за короткий час привести до сильних опадів та підтопленню сільськогосподарських угідь та будинків жителів району. Цьому можна запобігти виконуючи на кожній території сільських громад заходи, що направлені на запобігання виникнення підтоплень на їх території під час проходженні весняної повені та паводків і при сильних опадах.

    Також Юрій Ліщук наголосив, що органи місцевого самоврядування району повинні уточнити наявну на їх території інженерну, спеціальну, автомобільну техніку, мобільне насосне обладнання, автономні джерела, що можуть бути використані під час виникнення можливої повені та паводку. А також укласти з їх власниками договори на виконання невідкладних робіт направлених на запобігання підтоплень.

    Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації.

    Переглядів 3827
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua