19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>В області обговорили заходи з локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми серед диких свиней
    Вівторок, 19 червня 2018 16:53

    В області обговорили заходи з локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми серед диких свиней

    Нещодавно на території прикордонної ділянки біля с. Бережці Любомльського району виявлено кілька трупів диких кабанів, у яких, відповідно до експертного висновку Львівської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини  встановлено діагноз – африканська чума свиней. Відтак, учора, 18 червня 2018 року, у відеоселекторному режимі відбулося позачергове засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації, у якому взяла участь голова райдержадміністрації Наталія Василець. Спільно із очільницею району у студії відеозв’язку працювали члени надзвичайної державної протиепізоотичної комісії району, користувачі мисливських угідь та керівники свиногосподарств Володимирщини.

    Присутні обговорили заходи локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми серед диких свиней в РО «УТМР» Замлинського лісництва Любомльського району та посилення заходів з недопущення розповсюдження захворювання на території області.

    Зокрема, начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський зазначив, що з метою встановлення факту загибелі свиней та відбору проб патматеріалу на місце події виїхали працівники Любомльської райветлікарні. Проведено утилізацію трупів тварин, спалювання одноразових засобів захисту та вимушену дезінфекцію місць загибелі тварин, спецодягу та автомобілів.

    Також Богдан Васильович наголосив, що спеціалістами ветеринарної медицини розпочато подвірні обстеження свинопоголів’я в населених пунктах Бережці, Старовойтово, Римачі та інших населених пунктах області вздовж кордону з Республікою Польща. Паралельно надано інформацію користувачам мисливських угідь з метою обстеження їх території на предмет виявлення хворих та загиблих тварин.

    Відтак, комісія вирішила ввести карантин на території мисливського господарства, де були виявлені мертві тварини, встановити зону захисту та зону спостереження.

    Виконання плану заходів по локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней у дикій фауні Замлинського лісництва перебуває на контролі Головного управління Держпродспожив служби у Волинській області.

     Довідково

    Африканська чума свиней (АЧС) – небезпечне вірусне захворювання, яке вражає домашніх та диких свиней, характеризується здебільшого гострим перебігом та високою смертністю тварин. Вірус АЧС надзвичайно стійкий: у м’ясі від хворої тварини життєздатний до 155 днів, у гною та ґрунті – до 3 місяців, у трупах свиней до 2,5 місяців, у копчених м’ясопродуктах – до 6 місяців, у салі – до 1 року, у замороженому м’ясі – до 3-х років.

    Люди африканською чумою свиней не хворіють. Методів лікування та вакцинації АЧС не існує. У разі підтвердження спалаху захворювання проводяться заходи із запобігання розповсюдження хвороби шляхом швидкого гуманного безкровного забою усіх свиней на території, де спалахнула хвороба, з наступним спаленням трупів тварин, механічної чистки та дезінфекції приміщень і  території утримання свиней.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 3633
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua