Версія для друку
П'ятниця, 27 липня 2018 15:34

У Луцьку відбудеться інформаційна акція «Лабіринт можливостей»

З нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, що відзначають 30 липня, у Луцьку відбудеться інформаційна акція «Лабіринт можливостей». Її головна мета – привернути увагу до проблем торгівлі людьми, сучасного рабства та об’єднання зусиль для подолання цього негативного явища, боротьбу зі злочинцями та злочинними угрупованнями, що задіяні в цій кримінальній діяльності, наданні підтримки і допомоги потерпілим, а також профілактичної роботи.

Отож, 30 липня 2018 року з 11 до 14 години на Театральному майдані міста Луцька триватиме інформаційна кампанія «#протиДІЙ торгівлі людьми». Акція відбудеться у форматі квест - лабіринту.

Зокрема, учасники квесту «Лабіринт можливостей» отримають реальні історії вербування, шукатимуть вихід із невідомих ситуацій та намагимуться уникнути потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, змінять своє ставлення до сумнівних пропозицій працевлаштування, а також перевірять власні знання  щодо правил безпечної міграції та працевлаштування за кордоном. При потребі представники державних структур та громадських організацій будуть проводити консультації та роз’яснення.

Слід зазначити, що Всеукраїнську інформаційну акцію «Лабіринт можливостей» організовано за ініціативи Міністерства соціальної політики України у співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні та Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Натомість організаторами акції у Волинській області є громадська організація «Волинські перспективи» у співпраці з департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації.

Нагадаємо, що станом на 20 липня 2018 року в області встановлено 26 статусів особам, що постраждали від торгівлі людьми, з них: 18 осіб постраждали від трудової експлуатації, 7 – від сексуальної та 1 – військовополонений.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 3577