19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Звернення голови облдержадміністрації Олександра Савченка з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі - України
    Субота, 28 липня 2018 12:38

    Звернення голови облдержадміністрації Олександра Савченка з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі - України

    Шановні волиняни! Щиро вітаю вас зі знаменним для всіх нас святом торжества духовності – 1030-річчям хрещення Київської Русі - України!

    На державному рівні цей день відзначають лише віднедавна, але його історія криється корінням ще в далекому Х столітті: у 988 році великий князь Володимир прийняв християнство та поширив православну віру на землі усієї Русі. Він був мудрим правителем, який прагнув об’єднати слов’янські землі і зміцнити державу.

    Політична діяльність князя Володимира Великого призвела до «європеїзації» Київської Русі – держава посіла гідне місце на міжнародній арені та долучилася до загальноєвропейського культурно-релігійного простору. Християнство принесло на східнослов’янські землі писемність, сприяло розквіту архітектурного й образотворчого мистецтво, які в поєднанні з давніми традиціями й сформували українську культуру.

    Це символічне свято є днем нашої найвищої духовної єдності, в першу чергу – єдності національної. Утвердження в нашому народі християнства стало справжнім стержнем, довкола якого сформувалася наша духовність, виховалися десятки поколінь, які гідно несли традиції народу, серед яких повага до ближнього та любов до Бога.

    Історичний шлях українського народу вкотре демонструє нам, які перспективи відкриваються, коли ми вірні нашим релігійним переконанням та справді щиро стараємося бути ревними християнами. З іншого боку – нагадує, що стається, коли ми нехтуємо тим великим даром, що його Господь Бог дав нам у час нашого історичного Хрещення.

    Дорогі краяни! Святий рівноапостольний князь Володимир вивів нас на вузьку й каменисту, але єдино правильну дорогу. Він прийняв християнську віру від Константинопольської Церкви, яка для нас і понині є Церквою-Матір’ю. Саме від неї ми, як країна з однією з найбільших православних громад світу, очікуємо якнайшвидшого визнання автокефалії української Церкви – великої за кількістю вірних, рівної до інших помісних православних церков. І, зрозуміло, духовно та адміністративно незалежної від Москви – країни-агресора.

    Потужний потенціал християнства більше тисячі років тому дав нам імпульс для єдності. Тож переконаний, що й нині в тяжкі хвилини лише разом ми зможемо розбудувати вільну європейську демократичну Україну.

    Щиро бажаю усім жителям Волині міцного здоров’я, миру і злагоди, благополуччя, натхнення та успіхів в усіх добрих починаннях і справах. Нехай свято 1030-річчя хрещення Київської Русі сприятиме відродженню нашої історичної пам’яті, поверне нас до святих джерел християнської духовності, оновить та об’єднає задля майбутнього міцної, розвиненої і процвітаючої України!

    Боже великий, єдиний, нам Україну храни!

    З повагою голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко

    Переглядів 3440
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua