18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Ми твердо стали на шлях європейської та євроатлантичної інтеграції — Глава держави
    П'ятниця, 14 вересня 2018 14:33

    Ми твердо стали на шлях європейської та євроатлантичної інтеграції — Глава держави

    Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна впевнено рухається у напрямку європейської та євроатлантичної інтеграції.

    «Ми твердо стали на шлях європейської та євроатлантичної інтеграції. І провідні зорі, які світять нам в дорозі — це зірки прапору Європейського Союзу. А компас України — це той, що намальований на емблемі НАТО. А з радянського минулого та російських народних казок ми дуже добре пам’ятаємо, як небезпечно озиратися назад», — сказав Глава держави під час виступу на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у Києві.

    Петро Порошенко нагадав, що у роки початку ялтинських зустрічей Україна не мала чіткої позиції щодо цього напрямку. «П’ятнадцять років тому, коли друзі України вперше зібралися в Ялті, ми всі ще блукали лабіринтами багатовекторності, а нашу європейську та євроатлантичну перспективу здатні були бачити лише дуже-дуже далекозорі й дуже оптимістичні стратеги», — констатував він.

    Згадав Глава держави і форум 2013 року, коли українці відчайдушно боролися за підписання Угоди про асоціацію, не уявляючи наскільки міцно тодішнє керівництво держави пов’язане московськими мотузками. «Ми до останнього не втрачали віру, не розуміли, що це було неможливо. Ми не змогли тоді запобігти найгіршому сценарію. А нав’язана Україні позаблоковість з точки зору забезпечення національної безпеки виявилася знаряддям ще більш нікчемним, ніж пріснопам’ятний Будапештський меморандум», — сказав Петро Порошенко.

    «До речі, ми пригадуємо не лише Будапешт, але й Бухарест. З одного боку, саміт НАТО 2008 року ухвалив надзвичайно важливе для нас рішення, що двері Альянсу для України і для Грузії відкриті. А з іншого — Україні та Грузії, ми маємо відверто про це казати, не запропонували тоді план дій щодо членства», — додав Президент. Таку ситуацію він назвав «умиротворенням потенційного агресора», яке Росія сприйняла не як умиротворення, а як слабкість Заходу, як карт-бланш до застосування сили до будь-якого сусіда. «І того ж року, буквально через декілька тижнів після саміту, напала на Грузію. І для всіх тверезо мислячих політиків та експертів вже тоді мала стати очевидною і смертельна загроза для України», — підкреслив Петро Порошенко.

    «Часом здавалось, що все було вирішено за нас і без нас. Україну віддали назад в імперію. Перетворили в колонію, і без нас розширився Європейський Союз. З іншого боку – формувався «русский мир», «російський світ», в лещата якого пхали Україну. І такою мала бути реальність поділеного континенту», — також зауважив він.

    Але українці не змирилися з таким сценарієм і відстояли своє прагнення бути ближчими з ЄС, зазначив Президент. «Як сказано в Біблії, «дух дихає там, де хоче». І європейський дух, дух демократії, дух свободи охопив Україну, насамперед молодь, нове покоління, яка першою вийшла на Євромайдан. І історія твориться не там, де все вже вирішено політиками, а там де воля людей ламає часом плани політиків. І дерево історії проростає через накатаний асфальт. Саме так відбулося в нашій державі, в Україні в 2014 році», — констатував Глава держави.

    Офіційний сайт Президента України

    Переглядів 3998
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua