Версія для друку
П'ятниця, 21 червня 2019 12:46

На Володимирщині вшанували жертв війни

Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять  мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.

Віддати данину пам’яті тим, хто не повернувся з війни, напередодні, 21 червня 2019 року, на площі Героїв зібралась громадськість району та міста. На захід з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні прийшли і представники влади, серед яких  керівники апарату райдержадміністрації Сергій Романюк та заступник голови районної ради Алла Мельник.

Страшні сторінки історії крізь призму спогадів свідків війни озвучив науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею імені Омеляна Дворницького Богдан Янович.

За традицією, до обеліска Слави та стели  загиблим учасникам АТО (ООС) присутні поклали квіти та запалили лампадки.

Опісля, скорбною ходою усі пройшли до пам’ятника жертвам тоталітарних режимів, що встановлений на місці масового розстрілу в’язнів  на валах Городища.

- Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників, - прокоментував захід Сергій Романюк. – А сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 4167

Галерея зображень