Версія для друку
П'ятниця, 21 червня 2019 16:28

Володимирщину із робочим візитом відвідала віце-прем'єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе

У рамках робочого візиту на Волинь сьогодні, 21 червня 2019 року, розташування 14 ОМБр, що дислокується у Володимирі-Волинському відвідала віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.
Спільно із тимчасово виконуючим обов’язки командира 14 ОМБр підполковником Андрієм Якімковим, заступником голови облдержадміністрації Денисом П’ятигорцем і головою райдержадміністрації Наталією Василець посадовиця оглянула військову частину та поспілкувалася із військовослужбовцями.

- Я маю велику честь подякувати підрозділу, який бере безпосередню участь у захисті нашої Вітчизни, за той подвиг, завдяки якому ми маємо можливість будувати країну, - зазначила Іванна Орестівна, звертаючись до військових. – Дякую вам за той славетний шлях, який пройшли, обороняючи державу. Тепер чимало населених пунктів Східної України, які до того вам були невідомі стали частиною вашого життя. Горджуся, разом із усією Україною, тим, що ви були перші із тих, хто прийняв на себе бій. Ви і перші серед тих, хто поніс втрати у той час, коли ми зрозуміли, що це не є та, нібито, громадянська війна, як це нам намагалася нав’язати  Росія. До ваших звитяжних перемог, якими ми теж пишаємося відноситься і ваш танковий підрозділ, що визнаний одним із кращих серед країн-партнерів у євроатлантичному альянсі.

У ході зустрічі присутні обговорили чимало злободенних моментів, що турбують військовослужбовців. Зокрема, це питання будівництва та виділення житла для військових, підвищення грошового забезпечення, необхідність перегляду соцпакету, фінансові аспекти їх психологічної реабілітації, посилення відповідальності за ухилення від строкової служби.

Окремо Іванна Климпуш-Цинцадзе акцентувала увагу на тих кроках, що вже вдалося реалізувати у сфері забезпечення рівності чоловіків та жінок у силовому секторі, а також на зміні підходів щодо підготовки військовослужбовців з урахуванням гендерного компоненту.

Не оминула увагою віце-прем’єр-міністр і теми взаємодії з НАТО, акцентуючи увагу на тому, що з початку російської агресії проти України Північноатлантичний альянс надає нашій державі важливу політичну, практичну та консультативну підтримку і що на цьому шляху значна увага приділяється розвитку спроможностей Збройних Сил України, посиленню соціального захисту військовослужбовців та їхніх сімей.

- Ми з вами ідемо правильним шляхом. Так, попереду у нас ще багато роботи та попри все в жодному разі ми із нього не маємо права звернути, - підсумувала посадовець.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3948

Галерея зображень