Версія для друку
Вівторок, 22 жовтня 2019 12:19

ОТГ спільно фінансуватимуть установи району, що здійснюють діяльність на території всіх громад

Робочу нараду з головами об’єднаних територіальних громад сьогодні, 22 жовтня 2019 року, провів в.о. голови, керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк. У зустрічі також безпосередню участь взяли заступник голови районної ради Алла Мельник та керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації.
Проведення наради зумовлене обговоренням ряду питань, що стосуються фінансування бюджетних установ районного підпорядкування, які здійснюють діяльність на території всіх громад.

Розпочинаючи, Сергій Романюк звернувся до голів та представників ОТГ зазначивши, що лише спільними зусиллями можна зберегти те, що надбали за багато років. І у перспективі, саме наш район один із тих, навколо яких будуть укрупнюватися інші райони.
- Наше спільне завдання – забезпечити надання якісних освітніх і культурних послуг населенню. І, незважаючи на труднощі, які ми переживаємо у зв’язку з реформою децентралізації, нам треба всім з розумінням поставитися до тимчасових проблем, що виникають, і знайти компроміс задля того, аби мешканці району почували себе комфортно, - наголосив Сергій Йосипович.
Оскільки, питання, що порушувалися, не нові для керівництва ОТГ, й усі переконані у тому, що спільні установи варто підтримувати й не розпорошувати, то ознайомившись із детальними розрахунками витрат на утримання та обговоривши це на сесіях місцевих рад, буде напрацьовано механізм роботи на 2020 рік.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3722

Галерея зображень