Версія для друку
Четвер, 31 жовтня 2019 14:58

В області триває інвентаризація земель сільськогосподарського призначення державної власності

До кінця 2019 року Держгеокадастр планує завершити інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею трохи більше мільйона гектарів. Таке завдання поставив Уряд в рамках підготовки до впровадження ринку землі в Україні. У Волинській області таких земель близько десяти тисяч гектарів. Вони знаходяться у постійному користуванні державних підприємств. Аби активізувати роботу по інвентаризації в регіоні, заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Цьось провів робочу нараду сьогодні, 31 жовтня 2019 року.

На ній були присутні директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко, директор департаменту економіки та європейської інтеграції Ігор Чуліпа, тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУ Держгеокадастру в області Анатолій Поляков та представники державних підприємств, які є користувачами с/г земель.

Під час наради стало відомо, що основними етапами процесу інвентаризації земель є топографо-геодезичні роботи, державна реєстрація земельних ділянок у ДЗК та затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель.

Так, за словами т.в.о. начальника ГУ Держгеокадастру в області Анатолія Полякова, кожне державне підприємство має документ, який засвідчує право на ту чи іншу земельну ділянку. В більшості випадків – це акт першого державного зразка. Тому зараз необхідно зробити технічну документацію по встановленню меж земельної ділянки та внести відомості до системи державного кадастру.

— Ціна за виготовлення такої документації є договірною. До кінця року цю роботу необхідно завершити. В кінцевому результаті ви отримаєте витяг з державного земельного кадастру з присвоєним кадастровим номером, – зазначив Анатолій Юрійович.

В ході наради представники державних підприємств, а це здебільшого навчальні заклади, дослідні інститути, звірили дані з державного кадастру з фактичними даними про користування ними ділянками земель сільськогосподарського призначення. Чимала частина їх вже мають кадастрові номери. Решта – працюватимуть над цим до кінця року.

Заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Цьось резюмував, що нині державні підприємства мають унікальну можливість доробити всю документацію швидко та за сприяння Уряду. Окрім того, він зауважив, що в головній адмінбудівлі краю щотижня відбуватимуться наради, на яких обговорюватимуться питання інвентаризації земель.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 3599