Версія для друку
Понеділок, 17 лютого 2020 08:35

В порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв до бюджетів Волині минулоріч надійшло 2,3 млн грн

У 2019 році до бюджетів органів місцевого самоврядування Волинської області надійшло 2,3 млн грн в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв. Минулоріч на Волині використали 2,09 млн грн таких коштів. Гроші спрямовані на покращення сільськогосподарських та лісогосподарських угідь (426,1 тис.грн), розробку робочих проєктів землеустрою щодо охорони земель (492,9 тис.грн) та впровадження заходів з охорони земель (15,6 тис.грн).

Також здійснювали інвентаризацію земель та проводили їх нормативну грошову оцінку. На ці потреби використали відповідно 66,7 тис.грн та 754,05 тис.грн.  На низку інших заходів спрямували 354,5 тис.грн.

Нині на рахунках органів місцевого самоврядування області  акумульовано 6,6 млн грн, які надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв (із залишками минулих років).

Довідково:

Відповідно до статті 209 Земельного кодексу України, кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництв, використовують на освоєння земель для сільсько- та лісогосподарських потреб, поліпшення угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм і проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, нормативної грошової оцінки землі. Використання цих коштів на інші цілі не допускається.

Головне управління Держгеокадастру у Волинській області

Переглядів 3709