Версія для друку
Вівторок, 20 жовтня 2020 15:50

Реалізація на Волині проектів за кошти ДФРР у 2021 році: оголошено проведення попереднього конкурсного відбору

В області оголошено попередній конкурсний відбір інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2021 році.

Відповідне рішення прийняте сьогодні, 20 жовтня, під час засідання відповідної регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсу, яке відбулося за участю заступника голови облдержадміністрації Ігоря Чуліпи та голови обласної ради Ірини Вахович.

Члени комісії обговорили порядок проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в області у наступному році, а також за результатами засідання одноголосно схвалили текст оголошення.

Таким чином, регіональною комісією розпочато роботу над формуванням переліку зазначених програм і проектів, реалізація яких сприятиме залученню в область інвестицій з метою розвитку економіки та розбудови інфраструктури регіону.

Згідно з відповідними нормативно-правовими актами, прийнятими на рівні держави, вищезгаданий конкурсний відбір буде здійснюватися з врахуванням 7 технічних завдань, серед яких: підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки, розвиток людського капіталу та підвищення якості життя населення, розвиток транскордонного співробітництва, спортивної інфраструктури, інноваційної економіки на основі смарт-спеціалізації. Не менш важливими є раціональне використання природних ресурсів та екологічна безпека, енергозбереження державних і комунальних навчальних та медичних закладів.

До слова, у відборі беруть участь інвестиційні програми і проекти, подані в установленому законодавством порядку місцевими і центральними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Основними умовами відбору регіональною комісією інвестиційних програм і проектів та спрямування коштів ДФРР є фінансування інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку (у тому числі проектів співробітництва та добровільного об’єднання територіальних громад), що мають на меті розвиток регіонів, створення інфраструктури індустріальних та інноваційних парків, спортивної інфраструктури і відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку та відповідних регіональних стратегіях розвитку.

Окрім того, обов’язковим критерієм є наявність затвердженої в установленому законодавством порядку проектної документації, співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10%, а також спроможність суб’єктів, на фінансування об’єктів яких залучаються кошти державного фонду регіонального розвитку, забезпечувати подальше власне фінансування або їх утримання за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Слід зазначити, що загальна кошторисна вартість проектів будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) повинна становити понад 5 млн грн, а для інших проектів - понад 1 млн грн. 

З текстом оголошення про проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у Волинській області у 2021 році можна ознайомитися за посиланням.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 4414

Галерея зображень