Версія для друку
Четвер, 15 липня 2021 12:13

Програма соціально-економічного розвитку району визначить пріоритети на три роки

15 липня перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Сапожніков провів робочу нараду із працівниками відділу регіонального розвитку РДА з питань розробки проекту Програми соціально-економічного розвитку району на 2021-2023 роки. Підготовка цього документа ведеться на виконання розпорядження голови РДА, а остаточний його варіант має бути затверджений на одній з чергових сесій районної ради.

Для розробки проекту було зібрано пропозиції із усіх 11 громад району, які подали до Програми 206 локальних проектів на загальну суму 971 мільйон 426 тисяч гривень. Усі пропозиції розподілені за основними напрямками: забезпечення якості освіти, культура та розвиток туризму, підтримка сімей, дітей і молоді, підвищення якості медичних послуг, розвиток інфраструктури і ЖКГ, енергоефективність, екологічна безпека, соціальний захист, розвиток підприємництва, промисловості та сільського господарства, інвестиційна діяльність. Планується також виокремити й розділ щодо цифрової трансформації територій. Найбільше пропозицій – на майже 200 мільйонів гривень – надійшло від Зимнівської територіальної громади, яка, до слова, саме працює над власною Стратегією.

«Програма соціально-економічного розвитку району на цей та два наступні роки має стати дорожньою картою, яка детально окреслює напрями діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування району, засвідчує ключові цілі та строки їх виконання, визначає головні стратегічні пріоритети перетворень у всіх сферах господарювання на території Володимир-Волинського району», - прокоментував необхідність розробки проекту цього документа перший заступник голови РДА Віктор Сапожніков.

Переглядів 4493

Галерея зображень