18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Особисті та фермерські селянські господарства мають багато можливостей скористатись підтримкою держави
    П'ятниця, 16 липня 2021 15:52

    Особисті та фермерські селянські господарства мають багато можливостей скористатись підтримкою держави

    У країні тривають процеси впорядкування відносин як у земельній, так і в податковій сферах, тож узаконення певних моментів власникам земельних ділянок не уникнути. Втім, офіційна реєстрація сільгоспвиробника додає йому чимало можливостей скористатись фінансовою підтримкою держави. Про це йшлося на нараді з питань відкриття ринку землі за участю заступника міністра агрополітики України Тараса Висоцького.

    Відтак, особистим селянським господарством відповідно до чинного законодавства може вважатись лише те, в обробітку якого на правах власності чи оренди перебуває до двох гектарів землі. Землекористувачі ділянок від двох  до 20 гектарів – це вже фактично підприємці, тож слід провести й відповідну реєстрацію документів. Варто добре обміркувати, яку форму фермерського господарства обрати. Якщо людина планує розвивати товаровиробництво і надалі, варто відразу реєструвати юридичну особу, але тим, хто не збирається збільшувати площі землекористування до понад 20 га, не займається іншою діяльністю, не має найманих працівників, слід зареєструвати ФОП четвертої групи оподаткування. Це найлегше податкове навантаження, адже людина сплачуватиме лише єдиний соціальний внесок та земельний податок. Таке підприємництво реєструється одноосібно або відразу на кількох членів сім’ї, втім, тоді ЄСВ доведеться сплатити за кожного з них.

    Є у цій сфері і ряд пільг: пенсіонери та особи з інвалідністю ЄСВ не сплачують, а усі інші ФОПи четвертої групи оподаткування можуть скористатись поверненням цього внеску протягом десятиріччя в розмірі від 90 до 10 відсотків сплачених коштів. А ще можна замовити послуги дорадництва для новостворених фермерськийх господарств та отримувати кваліфіковану допомогу бухгалтера, юриста, агронома, ветеринара тощо, оплату за які держава згодом повертає.

    Крім того, існують широкі можливості отримати низку інших різноманітних допомог від держави на розвиток господарства. Скажімо, доволі вигідно купувати техніку вітчизняного виробництва, у тому числі причепний інвентар, адже згодом назад повертається 25 відсотків її вартості. Так само, держава може компенсувати відсотки за кредит, отриманий на придбання сільськогосподарських машин.

    Ще одна з вигідних пропозицій – можливість оформити фінансову підтримку стартапу через Укрдержфонд підтримки фермерських господарств, який надає безповоротну допомогу в п’ять тисяч гривень на гектар новоствореного фермерського господарства, але в загальному не більше 100 тисяч, або ж поворотну допомогу відповідно до бізнес-плану до пів мільйона гривень терміном на п’ять років, але без жодних відсотків. Для власників садів та ягідників держфонд повертає 80 відсотків  коштів за кожен придбаний саджанець, 50 – за встановлення системи крапельного поливу.   

    Виплачуються гроші на утримання бджолосімей – по 200 гривень на кожну, але в загальній сумі не більше 60 тисяч гривень, причому, отримати їх може кожен. А от вже для сімейних ферм пропонується фінансова підтримка розведення кіз і овець – тисяча гривень за голову, а також по п’ять тисяч на корову, якщо їх є у господарстві від 5 до 50.

    Єдиною умовою для реєстрації господарства є наявність землі, власної чи орендованої, але з обов’язковими кадастровими номерами на кожну ділянку. Первинна реєстрація безплатна, а переоформлення вартуватиме десь в межах 800 гривень.

    Переглядів 5607
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua