Версія для друку
Понеділок, 26 липня 2021 15:56

В районі провели симулятивний тренінг-навчання.

Минулого тижня заступник голови райдержадміністрації Віктор Фіщук та начальник відділу регіонального розвитку РДА Світлана Мазурок  стали учасниками  тренінгу –навчання, темою якого  було підвищення обізнаності та посилення готовності реагування у випадку спалаху високопатогенного грипу птиці, під час якого обговорювали  епізоотичну ситуацію щодо  високопатогенного грипу птиці у країнах світу, Україні, Волині. Заходи, які здійснюються службою ветеринарної медицини області щодо недопущення виникнення цього захворювання.

А також під час навчання відбулось обговорення проекту ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів здоров’я та благополуччя тварин в Україні»  та методики заповнення акта епізоотичного розслідування при спалаху грипу птиці. В ході тренінгу спеціалісти дали характеристики ТзОВ «Птахокомплекс Губин» та "Луцька аграрна компанія".

Після цього відбулись практичні заняття, аналіз можливості реалізації плану дій при підозрі захворювання (загибелі) птиці на високопатогенний грип. На завершення тренінгу обговорили  план заходів щодо ліквідації і недопущення розповсюдження захворювання у птахокомплексі ТзОВ «Луцька аграрна компанія», що функціонує у селі Фалемичі Володимир-Волинського району. Потому відбулось підведення підсумків заходу.

Переглядів 4094

Галерея зображень