18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Про альтернативну службу, районний бюджет, кадрову роботу та підготовку до фестивалю говорили на колегії РДА
    Вівторок, 10 серпня 2021 17:35

    Про альтернативну службу, районний бюджет, кадрову роботу та підготовку до фестивалю говорили на колегії РДА

    10 серпня відбулось засідання оновленого складу колегії райдержадміністрації. Голова РДА Юрій Лобач на початку зачитав її склад. Окрім нього, традиційно до цього колегіального органу увійшли голова райради Віктор Хиць, заступники голови РДА Віктор Сапожніков, Андрій Сторонський, Віктор Фіщук, керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк і начальниця відділу фінансів Олена Бондарук. До складу колегії також включили начальників місцевих відділів Нацполіції Василя Майданюка  і Служби безпеки України Сергія Майбороду, Володимир-Волинського міського голову Ігоря Пальонку та очільника  Зимнівської тергромади В’ячеслава Католика.

    До питань порядку денного увійшли стан вакцинації в районі, дотримання екологічного законодавства, ведення мобілізаційної роботи, задання системи територіальної оборони, яка лише вибудовується відповідно до нового закону «Про основи національного спротиву». І доповідали з перелічених питань здебільшого запрошені на колегію керівники різноманітних служб і структур.    

    Другим блоком питань стали підготовлені керівниками структурних підрозділів РДА: 

    Реалізація права громадян на альтернативну службу

    Зокрема, щодо ситуації із проходженням мешканцями району альтернативної невійськової служби розповіла начальниця управління регіонального розвитку райдержадміністрації Світлана Мазурок. Вона зазначила, що нині на території району проходять альтернативну службу 36 осіб, восьмеро з яких були оформлені на службу в ході весняного призову. На осінній призов уже подані сім таких заяв. Особи з вищою освітою влаштовуються на роботу замість проходження строкової військової служби на 18 місяців, ті, у кого середня або професійна освіта, – на 27 місяців. На жаль, зауважила посадовиця, не всі громади відгукнулись на запит РДА, тож наявність місць для проходження альтернативної служби визначена лише по кількох населених пунктах, найбільше їх у Нововолинську. У обговоренні цього питання взяв слово керівник апарату РДА Сергій Романюк, який запевнив голів громад у тім, що практично сто відсотків громадян, які просять районну комісію замінити їм строкову військову службу альтернативною трудовою діяльністю – це представники протестантських церков, які в ході роботи завжди гарно себе зарекомендовують, не мають шкідливих звичок і є відповідальними і дисциплінованими працівниками. Тож варто у кожній громаді визначити місця для проходження альтернативної служби. Саме це доручення й зафіксували у рішенні колегії.

    Районний бюджет у перехідний період

    Аналіз виконання районного бюджету новоутвореного Володимир-Волинського району представила учасникам колегії начальниця відділу фінансів Олена Бондарук. Вона розповіла, що за 6 місяців року дохідна частина бюджету становила 558,2 тисячі гривень, а за видатками – 2 мільйони 924,6 тисячі грн. Власні надходження склали 70,8 тисячі гривень, що становить  54% запланованих призначень, втім, це закономірно у зв’язку зі змінами в законодавстві та адміністративно-територіальною реформою. Наприклад, з нового року районний бюджет втратив податок прибуток, дохід від оренди цілісних майнових комплексів та надходження від надання послуг районним ЦНАПом, адже в кожній громаді створені власні центри надання адмінпослуг. 

     А от бюджети територіальних громад за власними надходженнями виконано на 112%, або додатково усіма бюджетами громад отримано 388 мільйонів гривень. Недоїмка утворилась лише в Литовезькій ТГ. Якщо говорити про міжбюджетні відносини, то районна казна отримувала надходження від громад на отримання трудових архівів та на виконання ряду зобов’язань по соціальному захисту населення. Видатки ж районного бюджету стосувались в переважній частині забезпечення заробітної плати та заходів районної ради.

    У ході обговорення бюджету голова РДА Юрій Лобач зауважив. Що не варто все ж називати зменшення надходжень втратами, адже таким чином райдержадміністрація виконала завдання, поставлені керівництвом держави в частині передачі повноважень громадам.

    Кадрова робота та звернення громадян

    Про кадрову роботу в установі доповів начальник відділу управління персоналом та організаційної роботи апарату РДА Роман Охріменко. Він прозвітував про проведені протягом семи місяців року 26 конкурсів на заміщення вакантних посад, підвищення кваліфікації державних службовців, яких за штатною чисельністю 119. Найбільша кількість людей працює в сфері соцзахисту (55), 22 працівників у апараті РДА, решта управлінь та відділів менш чисельні.

    З питанням щодо звернень громадян до органу влади ознайомила присутніх Поліна Гаврилюк, головна спеціалістка юридичного відділу РДА. Вона порівняла число звернень громадян, які надійшли до райдержадміністрації протягом семи місяців 2021 року та за аналогічний період минулого року6 цьогоріч надійшло 152 звернення, а в минулому році лише 73. Левова частина стосується надання матеріальних допомог та соціального захисту населення.

    Ці звіти учасники колегії узяли до відома.

    Питання розділу «Різне»

    У «Різному» наприкінці засідання колегії було обговорено питання підготовки до відзначення Дня незалежності України. Голова РДА Юрій Лобач нагадав міським, сільським  та селищним головам про те, що на виконання рекомендацій Офісу Президента України, Міністерства культури та інформаційної політики України, звернення Командувача Сухопутних військ Збройних Сил України, відповідно до концепції єдиної візуальної символіки, створеної до Дня незалежності України, необхідно здійснити святкове оформлення населених пунктів територіальних громад району сіті-лайтами, білбордами та іншою візуальною продукцією з використанням комплексу образів, розроблених до головного свята держави. Готові макети сіті-лайтів та білбордів у форматі, пристосованому для виробників рекламної продукції, надіслані на електронні скриньки усіх рад. Крім того, очільники кожної з громад мають визначитись із кандидатурами на нагородження відзнаками голів ОДА  та РДА за нагоди найбільшого державного свята.

    З проханням посприяти у підборі кандидатури на заміщення вакантної посади директора КП «Районпроект» звернувся до представників громад заступник голови РДА Віктор Фіщук. Він наголосив на  важливості збереження підприємства, яке єдиним у районі спеціалізується на виготовленні будівельних паспортів.

    А в підсумку голова РДА Юрій Лобач закликав керівництво тергромад до спільної роботи над організацією фестивалю традиційної культури «Український коровай-сузір’я», який 13 років проходив у Володимир-Волинському районі, а тепер має всі шанси стати візитівкою району об’єднаного. Він подякував міському голові Ігорю Пальонці за порозуміння у цьому питанні щодо взаємодії у процесі підготовки та проведення колоритного свята короваю у парку «Слов’янський» та передбачені у міському бюджеті 10 тисяч гривень на співфінансування цього проекту, спрямованого на збереження народних традицій та звичаїв Володимирщини. Серед найближчих завдань, підсумував голова РДА, проведення засідання оргкомітету, формування плану заходів та кошторису фестивалю, поетапна підготовка до його проведення.

    Переглядів 4266
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua