Версія для друку
П'ятниця, 24 вересня 2021 14:36

Є така професія – Батьківщину захищати

Різні за родом діяльності, віком і статтю, поглядами і переконаннями люди зібрались під одним дахом на 10 днів, аби в команді освоїти навички взаємодії підрозділів територіальної оборони, система якої розбудовується на всій території України і на Володимирщині, зокрема.

Заступник голови районної ради Андрій Оніщук на період зборів батальйону змінив діловий костюм на військово форму. Втім, у ній почувається впевнено, адже вже багато років причетний до допомоги армії, волонтерської діяльності, не раз відвідував наших захисників на Сході України,  а також має достатньо знань і вмінь щодо поводження з різними видами зброї, що передає їх іншим.

Троє медінструкторок спостерігають за урочистим шикуванням резервістів. Вже зовсім скоро їм доведеться проводити з призовниками лекції та практичні заняття із надання домедичної допомоги – такі знання є надзвичайно важливими в умовах воєнного стану та бойових дій. Тож кожен із 350 учасників навчань по закінченню вишколу володітиме основами надання першої допомоги.

Технолог-дизайнер за освітою, талановитий відеооператор Володимир Стадник потрапив на навчання на патріотичному піднесенні, відчув такий поклик та записався до лав батальйону тероборони. За плечима у нього – участь в АТО, але воєнні дії і територіальна оборона – це різні речі, адже остання покликана створити умови для захисту конкретних невеликих територій силами людей, які на них проживають. Тож від цих зборів сподівається отримати максимум позитиву, корисні знання, та, звичайно, нових товаришів. А ще вважає, ким би ти не був, ніколи не пізно освоїти важливу професію – Батьківщину захищати!

Переглядів 4188

Галерея зображень