Версія для друку
Вівторок, 12 жовтня 2021 18:46

В єдності наша сила: фестиваль козацького духу відбувся в Луцькому районі

12 жовтня голова райдержадміністрації  Юрій Лобач разом із головою ОДА Юрієм Погуляйком, народним депутатом України Валерієм Стернійчуком та іншими запрошеними гостями відвідав фестиваль «В єдності наша сила», який відбувся з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва, Дня захисників і захисниць України та річниці створення Української Повстанської Армії у місті Берестечко Луцького району.

Фестиваль розпочався з громадської панахиди за участі митрополита Луцького і  Волинського Михаїла  у Свято-Троїцькому соборі міста Берестечка. Учасники та гості свята мали можливість відвідати екскурсію до Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви»у селі Пляшева на межі Волині та Рівненщини.

У програмі заходу також були виставки військової старовинної зброї від часів козачини і до сьогодення, імпровізованих етнохат, представлених територіальними громадами Луцького району.

У місцевому музеї діяла виставка світлин вояків УПА з архіву колишнього КДБ, а у фоє будинку культури - виставка робіт художниці-майстрині Ганни Бойко-Дергай. Гостей фестивалю пригощали стравами військово-польової кухні.

Завершенням свята став концерт, під час якого виступили духовий оркестр Центру культури та національної пам’яті, народні аматорські колективи тергромад Луцького району.

Переглядів 4840

Галерея зображень