Версія для друку
П'ятниця, 29 жовтня 2021 16:05

Хід опалювального сезону проаналізували на колегії в РДА

28 жовтня в ході роботи колегії райдержадміністрації було заслухано звіт начальника відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства райдержадміністрації Анатолія Матвіюка, який зазначив, що в рамках підготовки до опалювального сезону у територіальних громадах було створено запаси твердого палива: 600 тонн вугілля, 1183 тонни торфобрикетів, 3840 тонн дров. Це більше половини від потреби, решта палива буде довезена відповідно до вже укладених договорів.

У бюджетній сфері району функціонує 95 загальноосвітніх закладів, 82 дитсадки, 113 ФАПів, 23 амбулаторії, 4 лікарні та 102 клубних заклади. Ті, котрі опалюються твердим паливом, вчасно розпочали опалювальний сезон.

Натомість 84 котельні у районі використовують в якості палива природний газ. Оскільки більшість громад не можуть дозволити собі оплачувати блакитне паливо за цінами 37-50 грн за кубометр, вони розривають договори із газопостачальниками та укладають нові угоди із НАК «Нафтогаз Трейдинг», який пропонує вартість 16,8 грн за куб газу. Першими такі угоди уклали Володимир-Волинське та Нововолинське підприємства теплопостачання й уже користуються газом за цією фіксованою ціною.

Робота над укладенням нових договорів ведеться в 9 громадах району, частині з них документи вже погоджені. Зовсім незалежні від цін на газ Устилузька та Зимнівська ТГ, де заклади і установи опалюються лише альтернативними видами палива.

Окрема ситуація із клубними установами – опалюватись постійно будуть лише 8 на весь район. Усі інші створюватимуть комфортні умови для відвідувачів лише на період проведення заходів та подій. Клуби сіл Мовчанів, Тумин та Маньків на зимовий період припинили роботу через відсутність у них працівників.

Переглядів 4060