Версія для друку
Середа, 09 листопада 2022 12:47

Службовці районної військової адміністрації долучились до радіодиктанту національної єдності

9 листопада, у День української писемності та мови, державні службовці РВА долучились до написання традиційного радіодиктанту національної єдності, який ось уже 22-й рік поспіль об’єднує українців у всьому світі. Авторкою тексту цьогоріч стала українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу Ірина Цілик, а читала диктант у прямому ефірі народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Завдяки нашим захисникам працівникам РВА вдалось писати диктант на своїх робочих місцях. А от у більш небезпечних містах та регіонах охочі долучитись до диктанту національної єдності змушені були робити це в укриттях і сховищах.

Текст під назвою «Твій дім» оповідав про найтепліші почуття, які викликає в людини рідна домівка, а водночас і про ті страхи і трагедії, які переживають люди, коли в їхнє спокійне і мирне життя вривається жорстока війна. Втім, за визначенням авторки, писання радіодиктанту цього року має особливий присмак: з одного боку в цьому була певна гіркота, а з іншого боку були відчуття світла в кінці тунелю. Тож віримо у перемогу та відродження нашого спільного дому – України!

Переглядів 5053

Галерея зображень