Версія для друку
Четвер, 17 листопада 2022 10:57

Річниця Революції Гідності пройде під гаслом: вистояли на Майдані – переможемо у війні!

21 листопада 2022 року Україна відзначатиме 18 річницю Помаранчевої революції та 9 річницю Революції Гідності. Із часу відновлення Дня Гідності та Свободи у 2014 році українці відзначають цю дату в умовах війни. Війна, особливо її відкрита фаза після лютого 2022 року, змусила суспільство активніше переосмислювати наше минуле, глибше відчувати й усвідомлювати важливість тих ціннісних орієнтирів, що їх чітко та відкрито задекларували Майдани.

Щороку до Дня Гідності та Свободи, річниці початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013-2014 років), Національний музей Революції Гідності разом з партнерами готує програму меморіальних, урочистих, інформаційно-освітніх і культурно- мистецьких заходів, що спрямовані на реалізацію державної політики у сфері відновлення та збереження національної пам’яті, активізацію патріотичного виховання громадян, розвиток демократії та захист незалежності держави, «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття» (згідно з Указом Президента України від 13 листопада 2014 року № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи»).

Кючова теза цьогорічного відзначення: "Революція Гідності - перший переможний бій цієї війни". Гасло, з яким Музей відзначатиме День Гідності та Свободи, - "ВИСТОЯЛИ НА МАЙДАНІ - ПЕРЕМОЖЕМО У ВІЙНІ!". Переглянути матеріали до Дня Гідності та Свободи можна на сайті музею: https://www.maidanmuseum.org/

Переглядів 4179